Afacere 2014 – Trandafirii de dulceata

Trandafirii de dulceata o afacere profitabila!

Cel mai cunoscut  trandafir pentru obtinerea dulcetei de trandafir este Rosa Damascena. Acest trandafir se poate regasi si sub alte denumiri : Trandafirul de Damasc, Trandafirul de Kazanlak sau Rosa Damascena, asa ca nu va lasati intimidati de aceste denumiri si cumparati cu incredere dupa o documentare minutioasa .

Echipa noastra, dupa o documentare pe internet am obtinut o lista mai lunga cu soiuri de trandafiri de dulceata :

-Gertrude Jekyll  -trandafir englezesc, are o culoare roz intens;

-Queen of Denmark – are o culoare roz cand este boboc apoi culoarea se decoloreaza odata cu deschiderea florii;

-Conditorium  –  trandafir unguresc , are o culoare rosu inchis purpuriu;

– Louis Odier –  are culoarea roz;

– Ispahan –  are o culoare roz petalele decolorandu-se spre margini;

–  Jaques Cartier –  are culoarea roz luminous;

– Mme. Boll –  are o culoare roz intens;

– Mme. Hardy –  are culoarea alba;

– Mme. Isaac Pereire –  are culoare roz fuchsia;

– Rose de Resht –  are o culoare purpurie.

soiul rose damascena pentru trandafirii de dulceata

Documentandu-va inainte sa cumparati unul dintre  soiurile enumerate mai sus, eliminati riscul de a investi intr-un soi care nu are parfumul intens si o inflorire abundenta. Oricum , cel mai cunoscut si raspandit trandafir de dulceata de la noi din tara este Rosa Damascena.

Acesti trandafiri pot creste  oriunde in Romania nefiind deloc pretentiosi la sol, temperatura  atmosferica sau altitudine la care sunt plantati, acest lucru favorizand cultivarea trandafirilor atat la campie cat si in regiunile de deal.

Pentru a inflorii abudent, planta are nevoie de o temperature de 15- 30°C, temperatura optima pe care o regasim in Romania la sfarsitul lunii mai pana la sfarsitul lunii iunie, aceasta perioada fiind si cea in care trandafirii de dulceata infloresc la noi in tara.

Pentru micii investitori care au la dispozitie o suprafata mica de teren si intentioneaza sa infiinteze o plantatie de trandafiri de dulceata, aceasta idee  poate asigura un venit mediu permanent pentru o familie.

Avand in vedere ca infiintarea unei plantatii de trandafiri de dulceata nu este deloc costisitoare cat si investitia initiala nu este una foarte mare, intretinerea trandafirilor nu necesita pregatire universitara orice pasionat de trandafiri care are o pricepere mica spre medie dar care doresc din tot sufletul sa aiba profit din aceasta afacere poate sa inceapa cu tot entuziasmul cu care incepe orice roman o afacere rentabila clasica.

soiul ideal pentru planatarea trandafirilor de dulceata

Dupa primul an de inflorire o tufa de trandafiri are 2-3 flori. De pe o suprafata de 5000mp pe care se planteaza aproximativ 3000-4000 de butasi de trandafiri se obtin 6000-12000 de flori.

Daca luam in calcul faptul ca o tufa de Rosa Damascena poate sa reziste si 15 ani putem sa ne dam seama ca prin cultivarea acestei plante discutam de o afacere foarte rentabila. Incepand cu al treilea an de inflorire butasii incep sa produca flori aproape de numarul maxim de flori pe care ii pot avea.

Investitia initiala pe care trebuie sa o faci pentru o afacere trandafiri de dulceata  pe suprafata de 5000mp este de aproximativ  2500-3400 de euro (pentru 3000-4000 de fire la un pret de 3lei+TVA/fir)

Pentru o prima calculatie          – investitia initiala 2500-3400 de euro

-cheltuieli anuale  1500-1900 de euro

– venituri anuale  2000-4500 de euro

Profitul estimat pentru o plantatie de trandafiri este de 25-35%. Practic dupa primul an se amortizeaza investitia initiala iar din al doilea an plantatia va fi pe profit, aceasta crescand in anii urmatori prin crestere numarului de flori care infloresc pe o tufa de trandafir.

Pentru detalii suplimentare cat si pentru un calcul mai detaliat va rog sa urmariti sectiunea “Informatii Detaliate” ale sitelui cat si e-book “Gradina cu trandafiri”.

5 Responses to Afacere 2014 – Trandafirii de dulceata

 1. Buna ziua!

  Ideea este foarte buna, sper sa am ocazia de a citi in liniste e-book-ul si sa ma apuc de calcule. Va multumesc!

 2. Buna ziua, este un calcul eficient si benefic pentru cineva care vrea sa demareze o afacere solida, pe termen lung, poate o afacere de familie, va multumesc!

 3. calin spune:

  Buna ziua,
  Puteti sa-mi recomandati un furnizor de unde pot cumpara la 3 lei/fir trandafiri pentru dulceata?
  Va multumesc!

 4. aracheus spune:

  Buna ziua,
  De unde pot sa comand pentru plantatie si estetica si peisagistica lla casa mea, trandafiri de dulceata, îndeosebi Madame Hardy, la un pret rezonabil?
  Trandafirii Falstaff care miros foarte puternic sunt ei buni pentur dulceata? Pentru ca am deja platati 10 fire (butuci).

  Va multumesc

  • proiecttrandafiri spune:

   Buna ziua,
   Raspunsul la mesajul dumneavoastra a fost oferit la mesajul dvs din data de 22 Noiembrie 2014.
   Trandafirii Falstaff nu sunt un soi recomandat de echipa noastra pentru a prepara dulceata de trandafiri.
   Pe curand!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 Afla cele 5 SECRETE ale taierii trandafirilor!
 • Perioada optima de taiere
 • Cum se taie corect!
 • Periodicitatea taierii
 • Cum se incepe taierea propriu-zisa
 • Rezultatul obtinut
Afla secretele taierii trandafirilor, chiar ACUM!