Ingrijirea Trandafirilor Vara

Cum se ingrijesc trandafirii vara?

Pentru cei mai multi dintre noi ingrijirea trandafirilor poate fi considerata  o munca extreme de grea. In schimb specialistii in domeniu ne spun ca lucrurile nu stau chiar asa si daca respectam cateva lucruri strict necesare pentru cresterea optima a acestor plante minunate( denumite de multi  iubitori ai florilor ”simbolul iubirii” ), nu vom avea probleme deosebite in intretinerea lor.

Daca dorim sa avem un trandafir viguros care sa infloreasca toata vara (asta depinde si de specia trandafirului) trebuie sa acordam o atentie sporita plantarii acestora.

Mari iubitori de soare acestia trebuie plantati in zone insorite in care sa primeasca suficient soare, mai precis 5-6 ore/zi.ingrijirea trandafirilor

In sezonul cald trandafirii trebuie  udati de 2-3 ori pe saptamana in functie de temperatura de afara. O tufa de trandafir are nevoie de 20-30l de apa in verile foarte toride iar aceasta cantitate de apa trebuie administrate asa cum am precizat mai sus de 2-3 ori/saptamana.

De preferat este udarea mai rara dar abundenta  in detrimentul udarii dese si insuficiente cantitativ. Udarea rara dar abundenta va duce la formarea unor radacini cat mai adanci astfel incat trandafirul nostru  va suporta mai bine gerurile iernii. Udarea se va face de obicei dimineata avand grija sa evitam udarea frunzelor.

Daca taierea de primavara a fost corect realizata, tufa de trandafir ar trebui sa fie aerisita si ordonata astfel incat lumina soarelui sa patrunda printre toate ramurile.

Trandafirii se pot tunde si vara in a doua jumatate a lunii august – se scurteaza varful lastarilor cu flori trecute, astfel incat dupa taiere tulpina sa ramana cu cinci noduri de frunze.

Dupa  aceasta lucrare, in functie de specie, temperatura, umiditate si amplasare tufa va produce un nou val de flori.ingrijirea trandafirilor

Daca sunt ingrijiti corect si au conditii propice,  trandafirii infloresc  din  primavara pana toamna tarziu.

Acum o sa va spun cateva secrete pentru care trandafirii dumneavoastra s-ar putea sa nu infloreasca:

-trandafirii nu au suficient soare;

-trandafirii nu sunt udati suficient;

-solul a fost fertilizat cu prea mult azot;

-trandafirul este in primul an de inflorire;

-ai o specie care infloreste o singura data pe an;

-PH-ul solului nu este in limitele 6-6,8;

-trandafirul nu are suficiente frunze.

Daca cunosti si alte cauze care fac ca trandafirul sa nu infloreasca, te astept cu sfaturi si comentarii!

De asemenea daca efectuati si alte  lucrari in timpul verii, va rog sa ni le impartasiti si noua iubitorilor de trandafiri ca sa le punem  in practica cat mai repede cu putinta.

Spor la gradinarit!

One Response to Ingrijirea Trandafirilor Vara

  1. Buna seara, in conditiile in care aceasta primavara a fost foarte capricioasa, imi doresc sa avem parte de o vara in care sa putem pune in practica toate recomadarile dumneavoastra, mult succes si toate cele bune, va salut cu drag!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 Afla cele 5 SECRETE ale taierii trandafirilor!
  • Perioada optima de taiere
  • Cum se taie corect!
  • Periodicitatea taierii
  • Cum se incepe taierea propriu-zisa
  • Rezultatul obtinut
Afla secretele taierii trandafirilor, chiar ACUM!