Trandafirii… Batranii Timpului!

 

Introducem cuvantul „trandafir” in fereastra faimosului site de cautari si gasim fel si fel de sfaturi despre ce sau cum sa plantam si sa ingrijim un astfel de „suflet”! Insa te-ai gandit vreodata cum s-au nascut trandafirii si ce semnificatie aveau ei in trecut ?

Prima fosila a trandafirului, a fost gasita si cercetata, dovedind ca primul stramos al florii crestea in urma cu 50 de milioane de ani. Indienii au fost primii stapani ai minunatiilor cu tepi, care au scos si o lege prin care putea cere orice din palat daca aducea un fir de trandafir regelui.

In Evul mediu, trandafirul ramane la fel de apreciat chiar ajunge simbol pe blazonul multor familii nobiliare. Desi floarea a fost mereu asociata cu puritatea si dragostea, in 1455 ea avea sa cunoasca alte sensuri. Trandafirul se gaseste in aceasta perioada in centrul “razboiului de 30 de ani”, numit si Razboiul celor Doua Roze. Asta datorita faptului ca cele doua case noibiliare adversare aveau drept simbol un trandafir alb, respectiv unul de culoare rosie.

Pe scurt, aceasta este istoria trandafirilor si ce este cel mai interesant, ar fi faptul ca isi pastreaza importanta si prestanta odata cu trecerea anilor.

In urmatoarele pagini va vom arata cateva moduri prin care putem creste trandafiri minunati astfel incat gradina noastra sa arate ca un buchet de trandafiri. Aceste sfaturi va vor ajuta ca  plantarea si ingrijirea trandafirilor in gradinile dumneavoastra sa nu mai fie o corvoada si totul sa se faca practic si usor .

 

Tags:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 Afla cele 5 SECRETE ale taierii trandafirilor!
  • Perioada optima de taiere
  • Cum se taie corect!
  • Periodicitatea taierii
  • Cum se incepe taierea propriu-zisa
  • Rezultatul obtinut
Afla secretele taierii trandafirilor, chiar ACUM!