Sfaturi pentru grădinărit

Sfaturi practice pentru gradinarit

Articolul de astazi are in vedere prezentarea unor sfaturi pentru gradinarit, consideram noi utile atat pentru cei incepatori cat si in cazul celor experimentati. Grădinăritul este  pentru unii dintre noi un hobby  si poate fi in acelasi timp cel mai sănătos mod de a face mișcare.

Sunt zvonuri despre  cei care muncesc intr-o grădina de zarzavaturi sau o gradina  de flori ca  își lungesc viața cu cativa  ani.  Aceasta munca  precum gradinăritul este tonica, este relaxanta,  si antreneaza  multe grupe de mușchi și ne aduce si  mari satisfacții, poate fi facuta din placere sau poate fi o muncă realizata  pentru a ne  câștiga traiul.

sfaturi utile pentru gradinarit

 Sfaturi utile pentru grădinărit

  • Folositi unelte si accesorii potrivite

Investește în scule și unelte pentru gradinarit astfel incat sa poti lucra cu usurinta si cu mai mult spor grădina. Aceasta recomandare are in vedere si utilizarea acelor accesorii care sunt practice in activitatile ocazionale dar si in cele regulate, zilnice, in propria gradina sau, de ce nu, chiar in propria casa sau atelier.

Asemenea unelte si accesorii le puteti utiliza si in cazul unor activitati manuale, handmade, desfasurate ca un hobby personal, cum ar fi constructia casutelor de pasari, altfel cunoscute online sub denumirea de Vogelhäuser mit Mosaik.

Acestea dau mult mai mult randament pentru munca care este necesara pentru gradinarit. Achizitoneaza  tot timpul instrumentele necesare  și de calitate.

De cele mai multe ori sunt mult mai scumpe insa acestea au o durata de functionare  mult mai mare, in comparatie cu cele mai bune la pret.

  • Organizeaza-ti uneltele in acelasi loc

Aloca  un spatiu pentru a depozita sculele. Acest loc trebuie să nu  fie umed,  sa  fie ferit de rozătoare și dacă se poate sa fie bine ventilat pentru a putea evita  mucegaiurile. Recomandarea noastra și unul din cele mai bune  sfaturi pentru aceasta indeletnicire, grădinăritul, este să le asezi in acelasi loc pe toate, pentru a fi mereu la îndemâna ta.

În alt caz, vei irosi timp pentru a verifica ce unealtă îți este de folos pentru un anumit tip de lucru.

sfaturi practice pentru gradinarit

  • Pomii și arbuștii trebuie tunsi de cel puțin două ori intr-un an

Prima  tundere este pentru  a se  forma și stimula înflorirea și  aceasta se intampla înainte ca mugurii să se desfaca, a doua tundere  este pentru întreținera lor, atunci când este necesar.

Tunderea ramurilor o vom  face mereu oblic, iar acesta este unul din cele  mai utile sfaturi pentru grădinărit! Pentru aceasta etapa va recomanda sa utilizati accesorii si unelte specifice, va puteti inspira din oferta celor de la Garden Supplies Online sau a celor de la www.bazaargadgets.com

  • Plantele  le udam numai dimineața

În timpul zilei, soarele și apa împreună duc la  riscul apariției manei care usuca frunzele și uzeaza in mod rapid plantele. Udate in timpul diminetii acestea vor asimila apa, în cursul zilei,  sub efectul luminii soarelui, plantele vor crește.

Și  seara udarea  poate provoca boli, astfel încât trebuie sa evitam. Mai multe sfaturi poti fi regasite chiar aici. Plantele le putem uda seara doar în zilele in care cerul  este acoperit și  este vânt.

  • Buruienile -cum  sa avem control asupra lor

Este primordial și este unul din cele mai importante  sfaturi pentru grădinărit. Buruienile inrautatesc  pământul și iau aerul  plantelor. Utilizeaza  ierbicide sau soluții naturale, dar sa le folositi cu masura pentru ca în exces acestea dauneaza. Cea mai benefica  metoda este ruperea in mod repetat  a buruienilor, mai cu seama  într-o grădină mică.

Nu le permite  dăunătorilor să se înmulțească

Esti tentat sa treci  cu vederea prezența dăunătorilor care pot afecta plantele cu unele boli. Deci de fiecare data, ori de câte ori intampini unele probleme trebuie intervenit imediat.

Ai grija cu îngrășămintele -nu exagera!

Chiar daca  sunt naturale,  sau chimice nu exagera cu utilizarea  îngrășămintelor. Ingrasamintele  pot dăuna plantelor și tot la fel pot afecta calitatea solului.

sfaturi pentru gradinarit

Cantitatile  de îngrășământ trebuie  respectate cu strictete maxima.

Grădina  trebuie pazita de animalele de companie

Câinii și pisicile au o afinitate pentru gradini,vor  incerca sa  patrunda in  gradina ta. Poți sa tii animalele  departe pulverizând o soluție tare, concentrata  de ardei iute, in  zona unde nu doresti  sa patrunda  câinele sau pisica  vecinlor tai sau chiar a ta.

Pazeste-ti  ochii și lasa  departe animalele macar  o zi după ce folosesti soluția. Soluța arata ca  un ceai concentrat de ardei iute (in jur de 5-6 ardei iuți tocati la un litru de apă).

Protejeaza  solul. Calitatea solului este foarte importanta  pentru calitatea si frumusetea  grădinii noastre. Deci, trebuie să acordam o atentie sporita  solului. Nu face săpături foarte adânci,  nu ara  excesiv,  chimicale in exces și incerca  să nu plantezi mai muți ani la rând aceleași fel de  plante in același loc deoarece vei scadea proprietatile benefice ale  pământului.

Respecata calendarul.  Ceea ce lucram în grădină trebuie facut dupa anumite  reguli pe care trebuie sa le respectam, iar daca  respectam calendarul grădinarului tinem seama de  unul dintre cele mai bune  sfaturi pentru grădinărit. Planificarea te mentine  organizat și in acelasi timp  faci  toate lucrarile necesare la timpul potrivit.

Dacă vei tine seama de  calendar pentru grădinărit, o sa ai  mari sanse pentru a  evita dăunătorii și  o sa  ai o grădină frumoasa de care te poti bucura tu si familia ta.

Din categoria  plantelor care pot fi  ingrijite usor fac parte :aloe vere, muscata, cactus, bambus, crinul,bujorii, menta. Salvia de gradina, ceapa decorativa, varza decorativa si in general  toate plantele aromatice cum ar fi: busuiocul, rozmarinul si cimbrul, care sunt  plante decorative dar  si utile  reprezinta  alegeri inspirate pentru o gradina ta mai ales daca nu ai prea mult timp!

Mult succes si nu uitati ca asteptam mesajele voastre pentru orice suport!

Tags: , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 Afla cele 5 SECRETE ale taierii trandafirilor!
  • Perioada optima de taiere
  • Cum se taie corect!
  • Periodicitatea taierii
  • Cum se incepe taierea propriu-zisa
  • Rezultatul obtinut
Afla secretele taierii trandafirilor, chiar ACUM!