Trandafirii Admirati La Festivalul Rozelor Din Kazanlak, Bulgaria.

Trandafirii frumuseţe si profit.

Bulgaria este unul dintre cei mai mari producători de ulei de trandafiri din lume. Motivul este ascuns in trandafirul bulgăresc de Kazanluk ( kazanlashka roza), un soi special, care se cultiva in Bulgaria după ani multi de producţie si devoltare. Trandafirii bulgăreşti sunt moştenitorii aşa-zişilor trandafiri Damascena, care au fost adusi cu secole in urma.

Uleiul de trandafiri este denumit ”aurul lichid” al Bulgariei pentru ca este un produs foarte scump, folosit in special la obţinerea parfumurilor, ciocolatei, lichiorurilor si dulceţilor. Uleiul de trandafiri este de 3 ori mai scump decât aurul. Un kilogram de ulei de trandafir se poate extrage din 3000 kg de trandafiri. Asta înseamnă, ca pentru 1 gram de ulei de trandafir sunt utilizate mai mult de 1300 flori de trandafir. Fiecare floare este culeasa manual si conservata cu atenţie pentru distilare.

Peste 2000 de oameni se ocupa de cules(recoltat) in fiecare an. Perioada recoltatului durează doar 20-25 zile. Metoda de cultivare este aproape neschimbată de peste 3 secole datorita faptului ca nici o alta metoda nu a reuşit sa menţină neschimbată calitatea si caracterul plantelor. Aceasta este explicaţia faptului ca nu s-a încercat cultivarea altor soiuri de trandafiri in Valea Trandafirilor de lângă Kazanklan.

Trandafirul de Kazanklan  este un soi stabil, independent diferit in anatomie si stil de creştere de trandafirii purtători de ulei cultivaţi in alte zone, care şi-a creat un loc de neschimbat in cultura Bulgariei.

Tags:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 Afla cele 5 SECRETE ale taierii trandafirilor!
  • Perioada optima de taiere
  • Cum se taie corect!
  • Periodicitatea taierii
  • Cum se incepe taierea propriu-zisa
  • Rezultatul obtinut
Afla secretele taierii trandafirilor, chiar ACUM!