Recomandari utile trandafiri

Recomandari ingrijire trandafiri

Despre trandafiri

Trandafirul este o  floare minunata care a fost si este sursa de inspiratie pentru numeroşi poeţi, pictori sau grădinari. In categoria recomandari utile trandafiri sunt incluse atat aspecte de ordin teoretic cat si aplicatii si recomandari practice venite din partea cultivatorilor specializati dar si a decoratorilor florali.

Asa cum bine ştim,  trandafirul reprezinta simbolul frumuseţii,  si al păcii, şi un minunat dar dat de  natura omenirii. Ador aceste minunate  flori fie că sunt prinse într-un buchet de lux, prinse în coafura unei doamne, ataşate unei felicitari, fie chiar sub formă de alei în grădinile noastre.

Este indicat sa luam in considerare fiecare resursa utila sau informatie specializata in ceea ce priveste ingrijirea trandafirilor.

ingrijire trandafiri

Recomandari  in întrebuinţarea trandafirilor

Tradafirii sunt adesea folositişi pentru obţinerea parfumurilor, parfumul lor  fiind cules din glandele microscopice care se afla în componenţa petalelor. Deseori, după cum stim, petalele  trandafirilor sunt uscate şi împachetate pentru a fi comercializate şi utilizate cu scop decorativ.

În anul 1986 trandafirul a primit denumirea de  emblema florală a Statelor Unite.

Trandafirii mai sunt  utilizaţi şi pentru prepararea dulceţurilor, a siropurilor şi a jeleurilor. Acestia sunt folosiţi si în prepararea unor reţete din flori de trandafir, cum ar fi: apa de trandafiri, care este folosita pentru tratarea diferitor boli, în medicina populară.

Trandafirul are renumita reputatie fiind cea mai cunoscută plantă utilizata în scop ornamental, plantata in gradini pentru florile sale deosebite si diversificate.

In lume sunt peste 100 de specii şi mii de soiuri de trandafiri, in destul de multe nuanţe. Cele mai renumite nuanţe ale trandafirilor sunt culoarea roşie, culoarea albă, şiculoarea galbenă.

Desigur, există încă un tip de trandafir colorat artificial, şi anume trandafirul curcubeu.

Alegem in general  trandafirii  pentru fiecare ocazie!

Soiuri de trandafiri

Trandafirul roşu

Stim desigur faptul ca în majoritatea culturilor  trandafirul roşu reprezinta simbolul cel recunoscut  al dragostei şi al frumuseţii. Florile foarte parfumate se gasesc în diverse nuanţe de roşu, care au diverse simboluri.recomandari utile trandafiri

De exemplu, trandafirul roşu aprins inseamna dragoste, iar trandafirul vişiniu semnifica o dragoste care urmează a fi împlinită.

Trandafirul roşu reprezinta, mai mereu, cea mai bună alegere atunci când dorim să exprimăm sentimente faţă de o persoană specială din viata noastra.

Chiar daca  oferim un simplu trandafir roşu, sau oferim un buchet  de trandafiri roşii, vom alege cea mai romantică şi eleganta floare. Exista o multitudine de accesorii utile pentru aranjamentele florale dorite, o recomandare este sa accesati mai multe site-uri de profil, ce parere aveti despre cei de la Coola Prylar?

Trandafirul alb

Frumuseţea, simplitatea si sensibilitatea trandafirilor albi sunt puse in valoare atunci când  sunt alesi într-un buchet sau  poate un coş.ingrijire trandafir alb

Ii alegem atunci cand dorim să  ne aratam respectul faţă de cineva drag, tradafirii albi reprezinta un fel nou de a face fericita o persoană foarte dragă, putând fi oferiti şi în semn de recunostiinta pentru un  nou început sau pentru a ne lua rămas-bun.

Culoarea lor  semnifica respect, aduce un imbold  începuturilor noi şi inspira speranţa pentru viitor.

Istoric vorbind, trandafirul alb inseamna puritatea şi inocenţa, astfel el este  asociat cu nunţile şi, implicit, folosit destul de frecvent pentru buchetele de mireasă.

Trandafirul galben

Nuanţa lor luminoasa este asociată  cu voia bună, trandafirii galbeni reprezinta felul perfect de a ne surprinde sau felicita prietenii, aducand o atmosferă  primitoare si de bunăstare.ingrijire trandafir galben

Pentru cei care adora trandafirii trebuie să cunoasca faptul că, deşi trandafirii sunt remarcati mereu pentru simplitatea şi frumuseţea lor unica, unele culori sunt foarte încărcate de semnificaţii, si de aceea trebuie să le stim pentru a nu gresi în nici un fel de  situaţie.

Spre exemplu, trandafirii roşii nu trebuie oferiti persoanelor cu care avem relaţii formale, cum ar fi: directori, administratori.

Si, în această situaţie, în cadrul acestor  relaţii de acest fel, trandafirii galbeni sunt floare potrivita pentru a fi oferita.

Fiind asemante cu soarele şi căldura lui ce aduce  viaţă, galbenul reprezinta o culoare ce simbolizează sentimente calde de prietenie şi optimism.

În multe culturi orientale, trandafirul galben reprezintă bucurie, înţelepciune şi putere.

Uleiul  trandafirilor – beneficii

Uleiul esenţial de trandafir detine efecte antidepresive, antiinflamatoare, afrodisiace, dar şi antiseptice şi cicatrizante. Uleiul este extras din petalele trandafirilor de Damasc, trandafir despre care se vorbeste că este trandafirul roşu original, care are  cel mai mare conţinut de ulei şi cea mai puternică aromă.

Puteti identifica multe produse comercializate in mediul online care contin extract si esente de trandafiri, o parte din acestea sunt disponibile la cei de la Natural Vitamins Online.

Stim deja, că aceste flori minunate care ne incantă simturile şi ne ajută să ne delectam prin cromatica şi aroma lor sunt foarte necesare si utile în tratarea unor afecţiuni, fapt care ne face să le indragim şi mai mult.

Cum îngrijim trandafirii!

Trebuie să cunoastem că atunci când primim un buchet cu trandafiri, nu este de ajuns să îi punem într-o vază cu apă pentru a rezista cateva zile.

Iată câteva recomandari utile care sigur  o sa le  prelungeasca viaţa şi vă vor bucura un timp mai îndelungat cu frumusetea lor:

  • Înainte de a aseza în vază, înmuiaţi cozile  în ulei de mentă. Asa le veţi prelungi viaţa mai mult
  • După  două zile, tăiaţi cam 2 centimetri din coada tulpinei, însă tăietura trebuie să o faceti oblic, iar  procesul acesta  să fie facut  sub apă, pentru ca, dacă tulpina o vom taia în aer liber, aerul va fi absorbit, si va  împiedica circulaţia apei. Anumite accesorii si unelte utile sunt disponibile in oferta celor de la Garden Supplies Online.
  • Nu folosiţi apa de la chiuvetă  deoarce poate sa  conţina impurităţi; utilizati apă plată sau apă distilată
  • Ii pastram în locuri răcoroase şi schimbam zilnic apa în vază
  • Nu fumaţi  în preajma trandafirilor dacă vreti să le prelungiţi viaţa. De asemenea, nu îi lasati lângă fructe proaspete pentru ca  acestea eliberează un gaz toxic, numit etilenă,  care este dăunător  trandafirilor.

Deci,  putem alege sa facem un  mic gest, si sa  alegem florile perfecte!

Ele ne aduc o stare de bunăstare şi optimism, şi trebuie sa le  îngrijim  aşa cum  este necesar!

Tags: , , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 Afla cele 5 SECRETE ale taierii trandafirilor!
  • Perioada optima de taiere
  • Cum se taie corect!
  • Periodicitatea taierii
  • Cum se incepe taierea propriu-zisa
  • Rezultatul obtinut
Afla secretele taierii trandafirilor, chiar ACUM!